Buy Cymbalta No Prescription buy citalopram buy Cialis Soft Tabs online buy Trazodone buy Arimidex without Prescription Strattera without prescription buy Zyban online buy Sertraline buy Prednisolone Lipitor No Prescription buy Wellbutrin no prescription Canadian Healthcare buy Zovirax

Festes

Cavalcada de Reis

5 de gener.

Reis2La cavalcada de Reis d’Avinyó destaca pel gran nombre de carrosses, entre 10 i 12, que desfilen pels carrers del poble. La Comissió de Reis treballa tot l’any perquè la cavalcada sigui realment espectacular a ulls de petits i grans. I, certament, amb les renovacions i novetats de cada any, sempre aconsegueixen sorprendre tothom. Cal ressaltar que el dia de la cavalcada més de 150 persones col·laboren d’una manera o altra a fer que l’arribada dels Reis a Avinyó sigui tot un èxit de festa i il·lusió.

Carnestoltes

Primer cap de setmana de Quaresma.

Avinyó va recuperar la celebració del Carnestoltes l’any 1981 i, des de llavors, ha esdevingut progressivament una de les festes més populars del calendari festiu avinyonenc. Ja des del principi s’establí com a data de la festa el cap de setmana següent al que correspon a la celebració tradicional del carnestoltes. La no coincidència de dates amb altres carnestoltes veïns possibilita una major participació tant d’avinyonencs com de forasters.

La festa sol començar el divendres a la nit amb el ball del pijama. El dissabte a la tarda es fa la rua del carnestoltes pels carrers d’Avinyó. Rua que acaba a la Plaça amb un concurs de comparses. Al vespre hi ha un sopar de carnestoltes multitudinari al pavelló municipal i a la nit es fa el ball de carnestoltes a la Plaça, entre l’església i Cal Verdaguer. Aquest ball és a l’aire lliure i d’accés gratuït. Per acabar, el diumenge a la tarda es celebra l’enterrament de la sardina amb una cercavila-processó d’enterrament del carnestoltes, un petit espectacle i una sardinada popular.

Marxa d’orientació i regularitat

Segon o tercer diumenge de març.

Marxa_5Organitzada pel Centre Excursionista d’Avinyó, la Marxa d’orientació i regularitat és una activitat esportiva molt popular que aplega cada any uns 300 participants. El recorregut, d’uns 13 km, es fa en equips de dues persones que surten a intervals d’un minut, i permet descobrir atractius paratges del terme d’Avinyó. De fet, són dues les marxes que es celebren: la Marxa d’orientació i regularitat i la Marxa de regularitat infantil. La tradició de les marxes a Avinyó va començar l’any 1974 i ha continuat amb intensitat des de llavors. Actualment, el Centre Excursionista d’Avinyó participa a la Copa Catalana de marxes tècniques regulades, modalitat de la qual ha esdevingut el campió indiscutible dels darrers anys.Fira dels Matiners

Segon diumenge de maig.

FMatiners_4_1L’any 2012, la tradicional Fira-festa es va transformar en un fira temàtica centrada en la Guerra dels Matiners o Segona Guerra Carlina, que va tenir lloc a Catalunya entre els anys 1846 i 1849. A Avinyó hi ha dos records emblemàtics d’aquella època. En primer lloc, el Combat d’Avinyó, que el 16 de novembre de 1848 va enfrontar l’exèrcit isabelí amb un nombrós grup de partides carlines que s’havien concentrat als voltants d’Avinyó. El resultat de l’enfrontament va ser una de les poques victòries dels matiners sobre les tropes isabelines. En segon lloc, la Torre dels Soldats, una torre de telegrafia òptica construïda en l’època de la revolta dels matiners, que formava part de la xarxa de comunicacions que l’exèrcit isabelí va estendre per tot Catalunya.

El diumenge de la Fira dels Matiners es fan diverses representacions de caire històric pels carrers d’Avinyó amb l’objectiu de mostrar les raons de la revolta dels matiners i explicar què va passar a Avinyó en aquelles dates. Al mateix temps, els carrers del centre, amb una ambientació pròpia de mitjans del segle XIX, s’omplen de parades de tota mena. En particular s’hi poden tastar els productes típics d’aquestes contrades: el vi i el porc.

Els actes de la Fira dels Matiners, van més enllà del segon diumenge de maig. Així, el dissabte del cap de setmana anterior es celebra la Cursa dels Matiners. Organitzada pels Esquerdabocs, es tracta d’una cursa nocturna d’uns 10 km que passa per llocs emblemàtics de la Guerra dels Matiners dels voltants d’Avinyó i que respira una encertada ambientació de l’època dels matiners. El divendres anterior a la fira es celebra un sopar de maridatge entre el porc Ral i el vi Abadal, dos productes d’important rellevància gastronòmica que són elaborats a Avinyó

Tallers Musicals d’Avinyó

Tres setmanes de juliol.

Durant tres setmanes, el poble d’Avinyó gira a l’entorn la música. Es respira música per totes bandes, gràcies al gran nombre d’estudiants, més de 200, que participen en els més de 15 cursos i tallers de formació musical: música per a infants, música per a adults, conjunts instrumentals, pedagogia musical, rima, dansa, percussió corporal, jazz i música moderna… I també als concerts que es celebren en diferents escenaris i locals del poble. La setmana en què cada dia es celebra una jam session a un indret diferent d’Avinyó la sensació que la música envaeix tot el poble arriba al seu moment culminant. La qualitat dels més de 30 professors d’aquí i de tot el món, la motivació dels estudiants i el fet de compartir entre tots el gust per la música fa que els Tallers Musicals d’Avinyó siguin una valuosa eina d’aprenentatge i de gaudi per a tots els que hi participen.

Vegeu com a mostra el vídeo: http://vimeo.com/65916527

 

 

Festa Major d’Horta

15 d’agost.

FMajorHorta4La Festa Major del nucli d’Horta d’Avinyó es celebra el dia de la Mare de Déu d’Agost. Comença al matí amb activitats per a infants al costat de l’església; després es celebra la missa de festa major i un vermut popular. A la tarda hi ha activitats al centre cívic situat al carrer Nou, seguides d’un ball al carrer de l’Hostal.
Festa Major de Santa Eugènia de Relat

Tercer diumenge d’agost.

StaEugenia3La Festa Major del nucli de Relat es celebra el tercer cap de setmana d’agost. Els actes comencen el dissabte a la tarda amb activitats infantils; les segueix un sopar a l’aire lliure i, per acabar, hi ha un ball popular al costat de l’església. El diumenge s’organitzen activitats de coneixença de l’entorn i jocs populars, es celebra la missa de festa major i s’acaba amb un vermut per a tothom.


Festa Major d’Avinyó

Tercer cap de setmana de setembre.

Els actes de la Festa Major d’Avinyó comencen el divendres al vespre i s’estenen durant quatre dies fins al dimarts a la tarda. Al llarg d’aquests dies, es succeeixen activitats per a tots els gustos i totes les edats: activitats esportives, actes infantils, balls, concerts, sardanes, gimcana, teatre, concursos, espectacles…

Cursa de Sant Silvestre

31 de desembre.

SantSilvestre1Amb més de 400 participants, la cursa de Sant Silvestre d’Avinyó ha esdevingut una des les més emblemàtiques de la Catalunya Central. Organitzada pels Esquerdabocs del Centre Excursionista d’Avinyó, té dos recorreguts: 10 km i 5 km. Es celebra el dia de Sant Silvestre a la tarda i discorre pels voltants del poble d’Avinyó.