Buy Cymbalta No Prescription buy citalopram buy Cialis Soft Tabs online buy Trazodone buy Arimidex without Prescription Strattera without prescription buy Zyban online buy Sertraline buy Prednisolone Lipitor No Prescription buy Wellbutrin no prescription Canadian Healthcare buy Zovirax

Camí del riu

VIDEO ENGLISHVIDEO FRANÇAISVIDEO CASTELLANO

El camí del riu és un recorregut d’uns dos quilòmetres que transcorre pel costat de la riera de Relat i la riera Gavarresa des del Pont Vell fins a la font del Tomàs. Aquest recorregut permet conèixer un tram d’aquestes rieres molt proper tant físicament com sentimentalment al poble d’Avinyó.

Aquest itinerari forma part d’un projecte de custòdia assumit pel Grup Ecologista d’Avinyó amb el suport de l’Associació Hàbitat-Projecte Rius i l’Ajuntament d’Avinyó.

Entre els punts d’interès del recorregut destaca el Pont Vell, d’estil gòtic edificat al segle XIV , malmès per un terratrèmol el 1783 i reconstruït posteriorment el 1815. Per aquest pont, hi passen el camí ral que en l’època medieval era el principal accés a la vila i el camí ramader, una antiga concessió reial de dret de pas per als ramats transhumants.

La resclosa és un altre punt que destaca pel seu interès, ja que és aquí on neix un canal d’aigua utilitzat per regar els “Horts del Molí”, una amplia extensió de terreny ocupada per horts que són regats i menats per gent d’Avinyó que els explota en règim de lloguer. La conducció d’aigua també havia servit per fer funcionar el molí de Cal Verdaguer, un antic molí fariner, actualment en desús, que es troba situat al costat de la riera Gavarresa, no gaire lluny del nucli urbà d’Avinyó. La seva construcció, de notable infraestructura, data de principis del segle XVIII i rep l’aigua a través d’un canal procedent d’una resclosa erigida a la mateixa riera uns 400 metres aigües amunt. Si seguim el camí,i creuem les passeres col•locades per poder realitzar tot el recorregut pel costat de la riera, ens porta al final del camí, al pla de la font del Tomàs, una de les fonts amb més tradició d’Avinyó acondicionada l’any 1931.